Is uw computer veilig genoeg?

Criminelen kunnen via uw computer het thuisnetwerk binnendringen, uw bankgegevens achterhalen en persoonlijke documenten stelen. Computerbeveiliging is erg belangrijk en voor vele nog een onbekend gebied.
Gelukkig zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen om veiliger gebruik te maken van uw computer. Hieronder hebben we vier tips voor u opgesomd. Voor meer informatie over computerbeveiliging kunt u contact met ons opnemen. Wij zorgen er graag voor dat uw computer of laptop optimaal beschermd is!

Open geen vreemde e-mail met bijlage

Internetcriminelen maken gebruik van veel verschillende methodes om uw gegevens buit te maken. Versturen van valse e-mails (ook wel phishing genoemd) is een veelgebruikte techniek. Trap er niet in! Als u een mail niet vertrouwd, ook als deze lijkt op een mail van bijvoorbeeld uw bank, open de mail en de eventuele bijlage dan niet en controleer via een Google zoekopdracht of meer mensen vreemde emails van deze organisatie heeft ontvangen.

computerbeveiliging
computer beveiliging

Bezoek zo min mogelijk onveilige websites

Het is sinds 2018 verplicht dat alle website veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens. Website die hieraan voldoen zijn te herkennen aan het ‘groene slotje’ dat voor de URL staat in de browser. De URL is het websiteadres dat u invoert bovenin het scherm. Door dit slotje weet u zeker dat de website zorgvuldig met uw gegevens omgaat.

Maak een back-up van uw gegevens!

Als u belangrijke gegevens wilt bewaren kunt u dit het beste op een externe harde schijf doen. Ook backups kunt u het beste op deze wijze bewaren. Een externe hardeschijf staat los van uw computer is dus niet van buitenaf te benaderen. Daarom is dit een veilige opslagmethode! Een goede externe harde schijf (HDD) heeft u al voor ongeveer 60 euro.

backup maken
computerbeveiliging

Zorg voor goede beveiliging van de computer

In Windows zit standaard beveiliging ingebouwd, genaamd Windows Defender. Om uw computer nóg beter te beveiligen biedt de Computerbrigade het Security Extra pakket aan! Zorgeloos computerbeveiliging zonder dat uw computer langzaam wordt! Neem hiervoor gerust contact op! Meer informatie

Komt u er na deze stappen nog niet uit? Neem dan contact met ons middels het contactformulier, of stuur simpelweg een berichtje middels het chatvenster rechts.
Wij helpen u graag verder

contact

Schakel direct computerhulp in via email of telefoon. Of nog beter: stuur een berichtje via onze site!

Telefoon: +31 6 83 41 26 37