Langzame computer

Als u tijdens het opstarten van uw computer rustig een kopje koffie kunt zetten of zelfs de krant kunt lezen omdat het opstarten zo lang duurt, dan bent u niet de enige! Wij begrijpen dat niets zo vervelend is als een laptop of computer die niet vooruit te branden is, als u gewoon even snel wat op wilt zoeken. 
U kunt zelf een aantal dingen proberen om dit op te lossen, lees daarvoor onderstaande tips. Als dit niet werkt, weten wij vast wel een passende oplossing te vinden. Neem daarvoor gerust contact op

Verwijder programma's die u niet gebruikt

Door de jaren heen installeert u veel programma’s die u nu nooit meer gebruikt. U kunt deze programma’s het beste verwijderen van uw computer om geheugen vrij te maken. Het kan zijn dat uw computer daardoor sneller werkt. Bent u bang dat er iets verkeerd verwijdert wordt? 

Schakel dan direct de Computerbrigade in! Wij helpen u bij het verwijderen van programma’s op Windows en Apple. Ook kunnen wij de computer voor u een opschoonbeurt geven, hierdoor wordt een langzame computer weer nieuw leven in geblazen!

Sluit onnodige programma's af

Als u een programma sluit, wil dat niet zeggen dat dit programma helemaal is afgesloten. Vaak draaien programma’s nog op de achtergrond, waardoor uw computer traag kan worden. In het scherm ‘taakbeheer’ kunt u zien welke programma’s er actief zijn. Het kan helpen om programma’s te sluiten die u niet gebruikt. Let ook hier weer op dat u geen belangrijke Windows processen afsluit. 

Maak direct een afspraak om uw computer op te schonen!

Bekijk of de virusscanner actief is

Uw virusscanner is belangrijk voor de beveiliging van uw computer, daar zijn wij het over eens. Echter, kan het zijn dat deze beveiligingssoftware automatische scans uitvoert op uw computer zonder dat u het weet. Dit kan uw trage computer verklaren. Controleer of dit het geval is. Heeft u geen virusscanner? Neem dan contact op om te zien hoe wij je kunnen helpen!

goede virus beveiliging

contact

Schakel direct computerhulp in via email of telefoon. Of nog beter: stuur een berichtje via onze site!

Telefoon: +31 6 83 41 26 37